Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 06.11.2011.

10:48

Počasni krug za Marka Simončelija

Vozači iz sve tri klase Moto GP šampionata počasnim krugom na stazi „Rikardo Tormo“ odali su poslednju počast Marku Simončeliju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Više od 80 vozača se tačno u 10.10 okupilo na izlasku iz boksova, a sve ih je u specijalan krug za Simončelija poveo Kevin Švanc, šampion iz 1993. godine, koji je vozio Hondu ekipe San Karlo Gresini mladog Italijana.

Dok su vozači bili u počasnom krugu, na upravnoj zgradi staze u Valensiji razvijen je veliki bilbord na kojem je bio Simončeli i poruka za njega koja je glasila „Ćao Super Sić“. Kada su se vozači vratili na startno-ciljni pravac, zajedno sa ljudima iz svih timova, kao i čelnicima Dorne, vladajućeg tela Moto GP šampionata, uz tradicionalne petarde u Valensiji su slavili život Italijana, prerano završen na Velikoj nagradi Malezije pre dve nedelje.

Svaki od vozača takođe je na svoj način odao počast Simončeliju, Valentino Rosi to je učinio specijalnom kacigom za vikend u Valensiji, dok je tokom počasnog kruga nosio i specijalnu majicu za svog velikog prijatelja, kao i veliku zastavu sa brojem 58. Loris Kapirosi je umesto svog broja 65 ovog vikenda odlučio da na motoru nosi Simončelijev broj, dok su se i ostali vozači na svojim kombinezonima i motorima da fantastični Italijan bude sa njima i na zatvaranju sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve