Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 03.11.2011.

19:36

Mizano menja ime u Marko Simončeli

Staza „Mizano“ ubuduće će nositi ime Marka Simončelija, jednoglasno je odlučeno u četvrtak na sastanku Upravnog odbora te piste.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mladi Italijan, čije rodno mesto Korijano se nalazi samo 20 kilometara od staze, poginuo je pre 11 dana na trci za Veliku nagradu Malezije u 25. godini.

Dugujemo to u znak sećanja na Sića“, rekao je Lukas Kolaijakovo, potpredsednik staze, „Dugujemo to njegovog porodici, stotinama hiljada navijača koji su se divili njegovoj hrabrosti i humanosti, svim individualcima u svetu sporta i medijima koji su podržali ovaj spontani i dirljiv predlog. Ponosni smo što će sada ime staze „Mizano“ biti povezano sa Markom Simončelijem, pravim šampionom, kako u sportu, tako i u životu“.

Uz formalin zahtev za promenu imena staze, Upravni odbor je naglasio da Simončelijevo ime neće biti upotrebljivano u marketinške svrhe, kao i komercijalne aktivnosti staze “Mizano”, na kojoj se vozi trka za Veliku nagradu San Marina u Moto GP šampionatu.

Prva trka posle Simončelijeve pogibije u Maleziji voziće se predstojećeg vikenda na stazi “Rikardo Tormo”, i njom se završava sezona, a vikend u Valensiji proteći će upravo u odavanju počasti mladom Italijanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve