Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 23.10.2011.

22:25

Rosi: “Marko mi je bio kao brat”

Smrt Marka Simončelija na trci za Veliku nagradu Malezije Moto GP šampionata šokirala je svet auto-moto sporta, a posebno njegovu porodicu, prijatelje i rivale.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mladi Italijan je poginuo na stazi “Sepang” pošto je podlegao povredama zadobijenim u teškom udesu, kada su na njega, posle pada, naleteli Kolin Edvards i Valentino Rosi.

Upravo ‘Doktor’ je bio jedan od Simončelijevih najboljih prijatelja i smrt sunarodnika i vozača kojeg su mnogi smatrali njegovim pravim naslednikom mnogo ga je pogodila.

Marko je za mene bio kao mlađi brat. Bio je odličan na stazi i divan u normalnom životu. Puno će mi nedostajati”, rekao je Rosi.

Pre Rosija oglasio se njegov tim, Dukati, koji je istakao da će se uvek sećati Simončelija.

Uvek ćemo se sećati Marka, zbog njegovog osmeha, entuzijazma, velikog srca i neverovatnih emocija čiji smo bili svedoci poslednjih godina. On je bio jedan od nas”, kaže se u saopštenju Dukatija.

U Hondi su objavili da iz poštovanja prema mladom Italijanu vozači fabričke ekipe Dani Pedrosa i Kejsi Stoner neće testirati prototipe za narednu sezonu, što je trebalo da učine u ponedeljak. Španac je sa Simončelijem bio ljut rival na stazi, ali prvo što je uradio po povratku u boks sa staze bilo je to da je otišao do medicinskog centra da vidi kako je vozač San Karlo Honde Gresini-

Bio sam sa njegovim ocem i jedino što sam mogao da mu pružim je zagrljaj, ostalo nije bitno. Ovo je velika tragedija i svi smo u šoku. Stalno zaboravljamo koliko auto-moto sport može da bude opasan, ali kada na tom putu izgubite nekoga sve gubi svoje značenje. Jasno je das vi radimo ono što volimo, ali danima kakav je ovaj, ništa nije više važno”, naglasio je Pedrosa.

Stoner, novi šampion kraljevske klase, rekao je da mu je bilo muka kada je odgledao snimak nesreće u kojoj je Simončeli izgubio život.

Šokiran sam i veoma potresen Markovom smrću. Kada se ovakve stvari dese, podsete nas koliko je život vredan. Bilo mi je muka kada sam video snimak nesreće i zaista se loše osećam. Jedino što mogu da kažem je da mi je žao zbog Markove cele porodice, ne mogu da zamislim kroz šta prolaze, ali sam mislima uz njih“, rekao je Stoner.

Počast Simončeliju odali su i mnogi sportisti širom sveta, ne samo iz auto-moto sporta, a sve utakmice Serije A počele su minutom ćutanja, dok su igrači Milana, čiji je mladi Italijan bio navijač, nosili crni flor oko ruke u duelu sa Lećeom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve