Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 14.11.2010.

20:18

Rosi operisao rame

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi operisao je rame u nedelju i pred njim je period rehabilitacije koji bi trebalo da traje 90 dana.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Italijan je povredu ramena zaradio u padu tokom motokros treninga u aprilu i iako je izgledalo da neće morati na operaciju ispostavilo se suprotno.

Povreda ramena ’Doktoru’ je čak zadavala veće probleme nego povreda noge, tačnije dvostruki prelom potkolenice, zbog koje je propustio četiri trke ovogodišnjeg Moto GP šampionata, tokom kojih je i izgubio šansu da se bori za titulu.

Rosi je operisan u bolnici „Ćervezi di Katolika“ u Riminiju, a doktor Aleks Kastanja, koji je obavio operaciju rekao je da je stanje ’Doktorovog’ ramena bilo kritično.

Valentino je sigurno trpeo velike bolove kada je odlučio da nastavi da se takmiči uprkos takvoj povredi, jer je stanje njegovog ramena bilo veoma ozbiljno. Operacija je protekla odlično, bez ikakvih komplikacija. Kod ovakvih povreda rehabilitacija traje obično oko 90 dana, ali ćemo dati sve od sebe da izađemo u susret Valentinovim potrebama“, rekao je Kastanja.

Ovogodišnji Moto GP šampionat završen je pre nedelju dana u Valensiji, a titulu je osvojio vozač Jamahe Horhe Lorenco. Ta trka je ujedno bila poslednja za ’Doktora’ u Jamahi, a on će u naredne dve godine braniti boje Dukatija, koji je prvi put testirao početkom ove nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve