Nova vest
Auto-moto

Utorak, 09.11.2010.

13:45

Rosi počeo sa testiranjem Dukatija

Posle dugog isčekivanja Valentino Rosi je u utorak na stazi “Rikardo Tormo” u Valensiji kompletirao prve krugove na Dukatiju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zbog kiše u tom delu Španije početak prvog zvaničnog testiranja po završetku ovogodišnjeg Moto GP šampionata je pomeren, pa je Rosi na stazu izašao tek posle podneva.

Rosi se na stazi “Rikardo Tormo” našao na Dukatiju Dezmosediči u crnoj boji, a ne u tradicionalnoj crvenoj, jer iako je ‘Doktor’ dobio dozvolu za testiranje od Jamahe, još uvek ima važeći ugovor sa japanskim timom.

‘Doktor’ je, takođe, bio obučen u crno, ali je imao svoje inicijale i broj u prepoznatljivoj žutoj boji na kombinezonu.

Glavni cilj dvodnevnih testiranja za Dukati je odluka koji motor bi trebalo staviti u model GP11, ali i da se Rosi upozna sa motorom koji će voziti naredne sezone.

Pored Rosija, prve krugove za nove timove odradila je nekolicina vozača, od kojih se izdvaja šampion kraljevske klase iz 2007. godine Kejsi Stoner, koji će voziti za Repsol Hondu pored Danija Pedrose i Andree Dovicioza, i to će biti jedina ekipa u šampionatu sa trojicom vozača.

Najbrže vreme tokom prvog dana testiranja ostvario je šampion Horge Lorenco, ispred Stonera i novog timskog kolege Bena Spiza, dok je Rosi bio osmi, posle 46 kompletiranih krugova, sa skoro dve sekunde zaostatka. Testiranja u Valensiji se završavaju u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve