Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 08.11.2010.

11:33

Rosi srećan urađenim u Jamahi

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi na svojoj poslednjoj trci u Jamahi, u Valensiji, došao je do 84. podijuma kao vozač te ekipe.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

‘Doktor’ je na stazi “Rikardo Tormo” treći prošao kroz cilj, iza Horhea Lorenca i Kejsija Stonera, a već u utorak na istom mestu testiraće Dukati, koji će voziti od sledeće sezone.

“Iskreno, zadovoljan sam rezultatom na poslednjoj trci sa Jamahom, jer je težak vikend iza nas”, rekao je Rosi, koji je u Jamahi ostvario simboličnih 46 pobeda.

Nisam dobro startovao, ali sam odmah shvatio sam brži od ostalih i u jednom trenutku sam mislio da bih mogao i da pobedim, ali pri kraju trke nisam imao dovoljno snage da bih ostao uz Lorenca i Stonera, pošto je ovo veoma teška staza, a ja nisam u najboljoj formi”, rekao je Rosi.

Podijum na oproštaju od Jamahe imao je veće značenje za Rosija, ali i sve u ekipi.

Dolazak do podijuma bio je moj način da se zahvalim svom motoru, Jamahi i svim ljudima koji su radili sa mnom tokom poslednjih sedam godina. Bilo je to neverovatno iskustvo u kom sam mnogo uživao”, rekao je ‘Doktor’.

Italijan se osvrnuo i na broj pobeda u Jamahi, koja je identična njegovom broju. Ukupan broj pobeda ‘Doktora’ pred prelazak u Dukati je 105.

46 je lep broj pobeda, naravno da sam želeo više, ali mogu da budem srećan zbog svega što sam uradio u Jamahi. Bilo je ovo sedam divnih godina, tokom kojih smo se zabavljali, imali odličnu atmosferu, fantastične pobede i četiri titule. Posle trke sam se zaustavio pored staze, kao što sam uradio u Velkomu, kada je ova priča počela, i bio je to pravi način da se oprostim od ‘nje’, moje Jamahe M1”, rekao je Rosi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve