Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 05.09.2010.

23:18

Kračlou menja Spiza u Jamahi Teh 3

Britanac Karl Kračlou preći će sledeće sezone iz Svetskog Superbajk šampionat u kraljevsku klasi Moto GP šampionata.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kračlou će u najprestižnijem takmičenju na dva točka u naredne dve godine voziti za Jamahu Teh 3, u kojoj će zameniti Amerikanca Bena Spiza, koji će preći u fabrički tim Jamahe.

Na mesto britanskog vozača u Jamahi u Superbajk šampionatu će doći Italijan Marko Melandri, koji trenutno vozi za San Karlo Hondu Gresini u najjačoj klasi Moto GP šampionata.

Već od ranije je poznato da će Spiz u Jamahu doći umesto devetostrukog svetskog šampiona Valentina Rosija, koji će u naredne dve sezone braniti boje Dukatija.

Još uvek nije zvanično potvrđeno ko će biti drugi vozač Jamahe Teh 3, a trebalo bi da to bude Amerikanac Kolin Edvards, koji je član te ekipe od 2008. godine.

Britanija, kojoj je poslednju titulu u najjačoj klasi doneo Beri Šin 1977. godine, ove sezone nije imala stalnog vozača u kraljevskoj klasi pošto se bivši svetski Superbajk šampion Džejms Toslend vratio u taj šampionat na kraju prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve