Nova vest
Auto-moto

Petak, 27.08.2010.

21:25

Stoner na vrhu u Indijanapolisu

Australijanac Kejsi Stoner bio je najbrži na prvom treningu u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata pred trku za Veliku nagradu Indijanapolisa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vozač Dukatija je najbrži krug na stazi „Indijanapolis Motor Spidvej“ kompletirao u vremenu od 1:40.884 minuta.

Sa zaostatkom nešto većim od dve desetinke iza Stonera se našao vodeći u generalnom plasmanu Horhe Lorenco, dok je treće mesto zauzeo drugi vozač Dukatija Niki Hejden.

Iza prve trojice prilikom prvog izlaska na stazu pred 11. trku sezone u najjačoj klasi našao se vozač Repsol Honde Dani Pedrosa, a potom su sledili devetostruki svetski šampion Valentino Rosi, jedan od miljenika domaće publike Kolin Edvards, Andrea Doviciozo na Repsol Hondi i Ben Spiz, koji je samo nekoliko sati ranije potvrdio da će od sledeće godine voziti u fabričkoj Jamahi. Prvu desetoricu u Indijanapolisu kompletirali su Aleks Espargaro na Pramak Dukatiju i vozač San Karlo Honde Gresini Marko Melandri.

U kraljevskoj klasi drugi i ujedno poslednji trening na stazi „Indijanapolis Motor Spidvej“ vozi se u subotu od 9.55 časova po lokalnom, odnosno 15.55 po srednjeevopskom vremenu, dok su kvalifikacije na programu četiri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Indijanapolisa startuje u nedelju u 21 čas po srednjeevropskom vremenu.

Rezultati prvog treninga na stazi „Indijanapolis Motor Spidvej“:
1. Kejsi Stoner (Marlboro Dukati) 1:40.884
2. Horhe Lorenco (Fiat Jamaha) + 0.225
3. Niki Hejden (Marlboro Dukati) + 0.521
4. Dani Pedrosa (Repsol Honda) + 0.537
5. Valentino Rosi (Fiat Jamaha) + 0.739
6. Kolin Edvards (Monster Jamaha Teh 3) + 0.780
7. Andrea Doviciozo (Repsol Honda) + 0.799
8. Ben Spiz (Monster Jamaha Teh 3) + 0.838
9. Aleks Espargaro (Pramak Dukati) + 1.108
10. Marko Melandri (San Karlo Honda Gresini) + 1.263

Najbrži na prvom treningu u kategoriji Moto2 bio je Britanac Skot Reding, a sledili su ga vodeći u generalnom plasmanu Toni Elias iz Španije i Italijan Andrea Janone. Kvalifikacije u toj klasi se voze u subotu u 21.10 časova po srednjeevropskom vremenu, dok je trka na programu u nedelju od 19.15.

U klasi do 125 kubika najbolje vreme ostvario je Španac Mark Markez ispred dvojice sunarodnika Pola Espargara i Nikolasa Terola. Vozači u toj klasi po tradiciji prvi izlaze na stazu pa su njihove kvalifikacije na programu u subotu od 19 časova, dok trka u nedelju počinje sat vremena ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve