Nova vest
Auto-moto

Petak, 27.08.2010.

19:17

Spiz umesto Rosija u Jamahi

Amerikanac Ben Spiz će naredne sezone voziti za fabričku Jamahu u kojoj će zameniti Valentina Rosija.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Rosi, devetostruki svetski šampion, u naredne dve sezone će braniti boje Dukatija posle sedam sezona provedenih u Jamahi.

26-godišnji Spiz je prošle godine osvojio titulu u Svetskom Superbajk šampionatu kao vozač Jamahe, a trenutno je sedmi u plasmanu kraljevske klase, u kojoj vozi za Jamahu Teh 3.

Ben je pokazao da od njega mogu da se očekuju velike stvari u ovih prvih deset trka”, rekao je Lin Džarvis, izvršni direktor Jamahe, “On uči veoma brzo i postigao je odlične rezultate. Verujemo da će u budućnosti Ben biti jedan od konkurenata za titulu”.

Spizov timski kolega naredne sezone će biti Španac Horhe Lorenco, trenutno vodeći u generalnom plasmanu i glavni favorit za titulu ove sezone u kraljevskoj klasi. Lorenco, ipak, još uvek nije zvanično produžio saradnju sa Jamahom.

Valentino ide u Dukati, to je zvanično i to je velika, ali i uzbudljiva vest. To će biti veliki izazov i za njega i za Dukati i svi se nadamo da će šampionat biti zanimljiviji. S moje strane, još uvek nisam potpisao novi ugovor sa Jamahom, ali se nadam da ću to ubrzo učiniti”, istakao je Lorenco.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve