Nova vest
Auto-moto

Utorak, 17.08.2010.

16:07

Rosi, od Jamahe do Dukatija

Od naredne sezone najbolji motociklista današnjice Valentino Rosi će braniti boje Dukatija, a pre samo šest meseci stvari nisu delovali tako.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tada je ‘Doktor’ bio pred produžetkom saradnje sa ‘svojim’ timom, a Horhe Lorenco u potrazi za novom sredinom.

Posle trijumfa na otvaranju sezone u Kataru, Rosi je prvo povredio rame, a potom je usledio dvostruki prelom potkolenice na “Muđelu”, a sve to je iskoristio Lorenco i stvari preokrenuo u svoju korist…

Još od prošle sezone, kada je Rosiju jedina pretnja bio upravo mladi Španac, ‘Doktor’ je isticao da za obojicu nema mesta u Jamahi. Na kraju se ispostavilo da je to tačno, ali splet okolnosti doveo je do toga da Italijan bude taj koji će po završetku ovogodišnjeg šampionata spakovati kofere i krenuti dalje. Uslovljen smanjenjem plate jer Jamaha nije u mogućnosti da istrpi onu koju Rosi trenutno prima i povećanje iste za Lorenca, ‘Doktor’ je pronašao ‘spas’ u Dukatiju, koji je godinama pokušavao da ga privoli u svoje redove.

Opširnije u našoj rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve