Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 15.07.2010.

17:03

‘Doktor’ se vraća u Nemačkoj!

Medicinski zvaničnici na stazi “Zahsenring” dali su zeleno svetlo Valentinu Rosiju i on će voziti na ovonedeljnoj Velikoj nagradi Nemačke.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Rosi je doživeo dvostruki prelom potkolenice početkom juna na stazi “Muđelo” i iako su mnogi predviđali da će mu bar tri meseca biti potrebna za oporavak on je opovrgao sve prognoze.

‘Doktor’ je još prošle nedelje izašao prvi put na stazu pošto je u sklopu priprema testirao Jamahin motor za Svetski Superbajk šampionat na stazi “Mizano”, a potom i početkom ove nedelje na “Brnu”.

Rosija je na “Zahsenringu” pregledao glavni doctor trke Huber Fišer, koji je podržao odluku ličnog medicinskog tima devetostrukog Moto GP šampionata i dozvolio mu povratak u šampionat.

“Nedostajao mi je Moto GP, posebno moj motor i ceo tim. Sada se osećam veoma dobro posle veoma teške povrede. Operacija je prošla dobro, doktori su uradili odličan posao, a ja sam svakog dana radio da bih se vratio u formu što pre. Posebno sam radio na nozi i ramenu, bio je ovo težak period, ali sam sada dobro i drago mi je što ću petak ponovo biti na svom motoru. Sada je veliko pitanje da li ću izdržati celu trku, ipak je to 30 krugova zaredom, ali moraćemo da sačekamo i otkrijemo”, rekao je Rosi.

Povratak Italijana u šampionat pozdravili su svi njegovi rivali, a posebno njegov timski kolega i trenutno vodeći u generalnom plasmanu Horhe Lorenco.

“Valentino je vozač sa najviše titula, jedan od onih koji od ovog šampionata pravi šou. Svi su srećni zbog njegovog povratka”, istakao je Lorenco.

Trka za Veliku nagradu Nemačke u kraljevskoj klasi vozi se u nedelju od 14 časova, u petak je na programu slobodan trening od 13.55 časova, dok će u subotu biti vožen još jedan trening, u 9.55 i kvalifikacije četiri sata kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve