Nova vest
Auto-moto

Petak, 04.06.2010.

15:53

Rosi najbrži na “Muđelu”

Vozač Jamahe Valentino Rosi zabeležio je najbolje vreme tokom prvog slobodnog treninga kraljevske klase Moto GP šampionata na stazi “Muđelo”.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Branilac šampionske titule je najbrži krug izvozao u vremenu od 1:49.751 minut, i bio je jedini vozač koji je uspeo da ‘uđe’ ispod jednog minuta i 50 sekundi.

‘Doktor’ je rivale prvog takmičarskog dana na ‘svom terenu’ ostavio daleko iza sebe, a najbliži mi je bio timski kolega Horhe Lorenco, koji je imao više od tri i po desetinke zaostatka.

Italijan će ovog vikenda juriti osmu pobedu na “Muđelu” u kraljevskoj klasi, a destu ukupno, i najbržim vremenom u petak je poslao jasnu poruku ostalim vozačima, a prvenstveno Lorencu, koji trenutno vodi u generalnom plasmanu.

Iza dvojca Jamahe našao se Loris Kapirosi na Suzukiju, a potom su sledili vozač Jamahe Teh 3 Kolin Edvards, Dani Pedrosa na Repsol Hondi, još jedan Amerikanac Ben Spiz, bivši šampion Kejsi Stoner i domaći vozač Andrea Doviciozo. Prvu desetoricu kompletirali su Niki Hejden na Dukatiju i vozač Aspar Dukatija Hektor Barbera.

Pored dominacije Rosija prvi trening pred četvrtu trku sezone obeležilo je i nekoliko padova, a pored staze su između ostalih završili Kapirosi i Stoner.

Rezultati prvog treninga u Italiji:
1. Valentino Rosi (Fiat Jamaha) 1:49.751
2. Horhe Lorenco (Fiat Jamaha) + 0.369
3. Loris Kapirosi (Rizla Suzuki) + 0.608
4. Kolin Edvards (Monster Jamaha Teh 3) + 1.021
5. Dani Pedrosa (Repsol Honda) + 1.022
6. Ben Spiz (Monster Jamaha Teh 3) + 1.253
7. Kejsi Stoner (Marlboro Dukati) + 1.377
8. Andrea Doviciozo (Repsol Honda) + 1.504
9. Niki Hejden (Marlboro Dukati) + 1.636
10. Hektor Barbera (Aspar Dukati) + 1.831

Najbrži u kategoriji Moto2 tokom prvog treninga bio je Aleks de Anđelis iz San Marina, ispred dvojice Španaca Serhija Gadee i Hulijana Simona. U klasi do 125 kubika najbolje vreme ostvario je Španac Pol Espargaro na Derbiju, a pratili su ga sunarodnik Nikolas Terol i Bredli Smit iz Velike Britanije na Aprilijama.

Opširnije o trci za Veliku nagradu Italije možete da pročitate u našoj rubrici ‘Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve