Nova vest
Auto-moto

Subota, 22.05.2010.

14:58

Rosi na pol poziciji u Francuskoj

Aktuelni šampion kraljevske klase Valentino Rosi startovaće sa pol pozicije na trećoj trci sezone Moto GP šampionata, Velikoj nagradi Francuske.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Vozač Jamahe je do prvog pola u ovogodišnjem šampionatu došao krugom u vremenu od 1:33.828 minuta na stazi "Bugati" u Le Manu.

'Doktoru' će se u prvom redu na startu trke, u nedelju od 14 časova po srednjeevropskom vremenu, pridružiti timski kolega i vodeći u generalnom plasmanu Horhe Lorenco i Dani Pedrosa na Repsol Hondi.

Zadovoljan sam vremenskim uslovima i osećam veliko samopouzdanje pred trku. Uvek je odlično startovati sa pol pozicije, a ovoga puta sam ostvario odlično vreme. Ipak, pomalo sam zabrinut zbog ramena jer sam posle otprilike deset krugova počeo da gubim snagu“, rekao je Rosi posle osigurane 59. pol pozicije u svim klasama.

Na samom početku drugog startnog reda naći će se vozač Dukatija Kejsi Stoner, a potom će slediti njegov timski kolega Niki Hejden, Randi de Punije na privatnoj Hondi ekipe LCR, drugi vozač Repsol Honda Andrea Doviciozo i Kolin Edvards na Jamahi Teh 3 tima. Prvu desetoricu na startu treće trke sezone kompletiraće Loris Kapirosi na Suzukiju i vozač Pramak Dukatija Aleks Espargaro.

Kvalifikacije u Le Manu su protekle bez incidenata, ali uz odsustvo ovogodišnjeg rukija u najjačoj klasi Alvara Bautiste. Mladi vozač Suzukija se povredio prošle nedelje tokom treninga i pitanje je da li će uopšte moći da se nađe na startu trke u Francuskoj.

Rezultati kvalifikacija za Veliku nagradu Francuske:
1. Valentino Rosi (Italija) Fiat Jamaha 1:33.826
2. Horhe Lorenco (Španija) Fiat Jamaha + 0.054
3. Dani Pedrosa (Španija) Repsol Honda + 0.165
4. Kejsi Stoner (Australija) Marlboro Dukati + 0.416
5. Niki Hejden (SAD) Marlboro Dukati + 0.437
6. Randi de Punije (Francuska) LCR Honda + 0.666
7. Andrea Doviciozo (Italija) Repsol Honda + 0.796
8. Kolin Edvards (SAD) Monster Jamaha Teh 3 + 0.896
9. Loris Kapirosi (Italija) Rizla Suzuki + 0.898
10. Aleks Espargaro (Španija) Pramak Dukati + 1.106
11. Marko Melandri (Italija) San Karlo Honda Gresini + 1.115
12. Ben Spiz (SAD) Monster Jamaha Teh 3 + 1.512
13. Marko Simončeli (Italija) San Karlo Honda Gresini + 1.534
14. Hiroši Aojama (Japan) Interveten Honda + 1.571
15. Hektor Barbera (Španija) Aspar Dukati + 1.915
16. Mika Kalio (Finska) Pramak Dukati + 2.402
Alvaro Bautista (Španija) Rizla Suzuki nije vozio

Sa pol pozicije u kategoriji Moto2 u Le Manu startovaće Amerikanac Keni Nojes, a pratiće ga Juki Takahaši iz Japana i Španac Aleks Debon. Do najboljeg startnog mesta u klasi do 125 kubika došao je vodeći u plasmanu Španac Nikolas Terol na Apriliji, a u prvom redu će mu se pridružiti trojica vozača Derbija sunarodnik Pol Espargaro, Sandro Korteze iz Nemačke i još jedan zemljak Mark Markes.

Više o trci za Veliku nagradu Francuske možete da pročitate u našoj rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve