Nova vest
Auto-moto

Subota, 27.03.2010.

17:42

Singapur želi i Moto GP trku

Posle velikog uspeha trke za Veliku nagradu Singapura u Formuli 1 taj grad i država bi uskoro mogli da budu domaćini i najboljim Moto GP vozačima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ove nedelje je potpisan ugovor o izgradnju prve stalne staze te zemlje za koju će biti izdvojeno preko 150 miliona evra. Upravo ta nova staza, a ne ulice Singapura, bi trebalo da ugosti najbolje motocikliste današnjice, a očekuje se da bi ona mogla da bude gotova do kraja naredne godine.

Datum završetka radova je određen za kraj 2011. godine, a nadamo se da će već od 2012. godine moći na njoj da se organizuju trke. Imamo nameru da na njoj ugostimo međunarodne šampionate od kojih je sigurno najzanimljiviji Moto GP“, rekao je Edi Koh, direktor kompanije koja je pobedila na tenderu za izgradnju staze.

Prva stalna staza u Singapura će biti smeštena na 41 hektaru i dobiće sertifikat Svetske motociklističke federacije (FIM) prve kategodije i Svetske automobilske federacije (FIA) druge kategorije. Pored nje će biti 20.000 sedećih mesta za gledaoce, a uz to će biti izgrađena i staza za karting, muzej, dok je planirano i 35.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje.

Ministar sporta Singapura dr Vivijan Balakrišnan je projekat nazvala istorijskim za njenu državu koja je 2008. godine organizovala prvu noćnu trku u istoriji Formule 1.

Trka u šampionatu Formule 1 je kruna sporta u Singapuru i vidimo je kao prvi korak. Moramo da odemo dalje i zbog toga moramo da izgradimo stalnu stazu“, rekla je Balakrišnanova.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje noćnom trkom za Veliku nagradu Katara na stazi „Losail“ 11. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve