Nova vest
Auto-moto

Sreda, 18.05.2022.

13:15

Ferari iskoristio pauzu u Formuli 1 za nadogradnju bolida

Direktor Ferarija Matija Binoto nagovestio je da je ekipa iskoristila pauzu u šampionatu za nadogradnju bolida.

Izvor: RM

Autor: RM

Ferari iskoristio pauzu u Formuli 1 za nadogradnju bolida

Vozač Ferarija Šarl Lekler prvi je u šampionatu sa 104 boda, ali je posle dve uzastopne pobede aktuelni šampion vozač Red Bula Maks Verstapen smanjio zaostatak na 19 bodova.

"Nije iznenađenje da ćemo možda imati paket u Barseloni, što će biti važno za nas. Nadam se da će to što budemo predstavili raditi kako očekujemo, a u tom slučaju, to može biti dobro pojačanje kako bismo pokušali da nadoknadimo trenutni jaz u odnosu na Red Bul", rekao je Binoto.

Lekler je počeo sezonu pobedom u Bahreinu, a drugi je bio njegov timski kolega Karlos Sainc. Verstapen je zatim pobedio u Saudijskoj Arabiji, a Lekler u Australiji. Holanđanin je ostvario dve uzastopne pobede u Italiji i Majamiju pa je prepolovio zaostatak od 46 poena koliko je imao u jednom trenutku.

Lekler je vodeći uprkos tome što ima pobedu manje od Verstapena ove sezone, pošto aktuelni šampion nije završio trke u Bahreinu i Australiji zbog problema sa bolidom. Vozač iz Monaka je u dve trke zauzeo po drugo mesto, a najlošiji plasman bilo mu je šesto mesto u Italiji.

"Ima još mnogo, mnogo do kraja, tesna je borba sa Ferarijem, imali smo sjajno trkanje. Možete videti da postoji veliko poštovanje između Šarla i Maksa, uživaju da se trkaju jedan protiv drugog i to se može videti. Nadao sam se da nećemo imati još jednu takmičarsku sezonu kao prošlu, ali čini se da bi i ova mogla da bude odlučena na kraju", rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner.

Šesta trka u šampionatu na programu je u nedelju od 15 časova u Barseloni. Verstapen je u Katalunji 2016. godine kao tinejdžer ostvario prvu pobedu u Formuli 1 i postao najmlađi pobednik trke u istoriji takmičenja.

Na toj stazi u februarskim testiranjima Ferari je bio najbrži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve