Nova vest
Auto-moto

Sreda, 15.09.2021.

16:55

Šta je sve otkriveno u novom dokumentarnom filmu o Šumaheru?

Popularna platforma Netflix izbacila je dokumentarni film o Mihaelu Šumaheru, sedmostrukom šampionu Formule 1.

Izvor:

Autor:

Šta je sve otkriveno u novom dokumentarnom filmu o Šumaheru?
Foto: Profimedia

Najbolji vozač svih vremena doživeo je nesreću na skijanju 2013. godine i od tada je u komi.

Dokumentarni film "Šumaher" izašao je u sredu i trenutno je glavna tema.

U dokumentarnom filmu otkriveno je nekoliko zanimljivih stvari, koje do sada nismo znali ili su bile samo manje poznate široj javnosti.

Dokumentarac otkriva da je Šumaher voleo da priređuje žurke i da je prvi dolazio i poslednji odlazio sa njih, kada ih nije pravio već išao na žurku.

Poznato je da je kao mali vozio karting i da njegova porodica nije imala novca. Otac mu je radio kao šanker, a mali Mihael vozio je karting na oguljenim gumama. Otac je otkrio da je Mihael imao 500 maraka mesečno i da mu je tek Vil Veber sredio ugovor i četvorostruko veću mesečnu platu kada su započeli saradnju.

Kada je Šumaher iz Benetona prešao u Ferari, Žan Tod nije verovao da je Mihael pravi čovek za njih. Preispitivao je svoju odluku i mislio je da je pogrešio i da je trebalo da angažuje Finca Miku Haninena.

Na kraju mu je bilo drago što je tada pogrešio jer je Šumaher osvojio pet vezanih titula.

Otkriveno je i da je bio opsednut nesrećom Airtona Sene, koji je poginuo 1. maja 1994. godine u Imoli. Flavio Brijatore otkrio je da je Šumaher imao Senin poster i da je plakao kada bi se spomenula nesreća Brazilca. Plašio se da ne pogine isto kao Sena i često je razmišljao o tome. Kada je Airton Sena poginuo, Šumaher nije mogao da spava danima.

U dokumentarcu je otkriveno i kako je postao majstor za vožnju po kiši. Vozio je karting ispred očevog restorana i uvek je po kiši koristio gume za suvo vreme. Tako je naučio da savršeno kontroliše bolid po kišnom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve