Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 10.01.2021.

11:30

Hamilton: Rasel je budući šampion Formule 1

Luis Hamilton, svetski šampion u Formuli 1, pun je komplimenata na račun mladog britanskog vozača, Džordža Rasela.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Hamilton: Rasel je budući šampion Formule 1
Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Hamilton, koji je sedmi put postao prvak sveta u najbržem karavanu, uporedio je Rasela sa španskim vozačem Fernandom Alonsom.

Rasel je imao prilike nedavno da Zameni Hamiltona na trci u Bahreinu, kada je u jednom trenutku vodio i bio nadomak velikog uspeha.

Posle toga, Rasel se vratio u ekipu Vilijamsa, ali Hamilton kaže da je to samo usputna lekcija za vozača pred kojim je lepa budućnost.

"Ono što je do sada uradio slično je učinku Fernanda Alonsa. Mnogi talentovani vozači su krenuli iz manjih timova, potom su dobili priliku da se razviju, napreduju, da prave greške i da krenu od te tačke. Ove sezone se odlično nosio sa svim izazovima. Impresioniran sam njegovom sposobnošću i uveren sam da je on budućnost ovog sporta", kaže Hamilton.

Vozač Mercedesa ide i korak dalje, vidi ga jednog dana i na samom tronu.

"Ima nekoliko vozača koji su budućnost, on je jedan on njih i oduševljen sam zbog njegovog napretka. Nemam sumnju da ima potencijala da bude budući svetski šampion", zaključio je Hamilton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve