Nova vest
Auto-moto

Subota, 16.05.2020.

19:14

Ferari "odlučio da se kocka"

Predsednik Ferarijevog Formula 1 tima Matija Binoto govorio je o odlasku Sebastijana Fetela iz te ekipe.

Izvor: LN

Autor: LN

Ferari
Photo by Charles Coates/Getty Images

Ranije je objavljeno da će višestruki prvak Formule 1 napustiti Ferari na kraju 2020. godine.

Binoto ističe da Nemac i dalje gaji strast za F1, ali da ne zna kakvi su mu dalji planovi.

"Mislim da je to bila prava stvar za njega i za nas. Samo Seb zna šta će raditi u budućnosti. On je sjajan vozač i doneće pravu odluku. U Ferariju je proveo šest godina i ovaj tim ima posebno mesto u njegovom srcu. Imamo dobar odnos i postoji međusobno razumevanje za odluku koju je doneo", rekao je Binoto za italijanski "Skaj".

Od naredne sezone Ferari će predstavljati Lekler i Fetelova zamena Sajns, koji ima 25 godina, tri više od Leklera.

Pročitajte još "Mnogo sam naučio od tebe – Seb, hvala ti"

Ukoliko Lekler ove sezone ne osvoji titulu, a najverovatnije neće, to će biti tek drugi put da Ferari počinje sezonu bez svetskog šampiona u svojim redovima u poslednjih 25 godina.

"Karlos Sajns je mladi vozač i Ferari nije imao dvojicu toliko mladih vozača u poslednjih 50 godina. To je 'kocka' za nas i srećni smo što smo prihvatili ovaj izazov. Želimo da pokrenemo novi ciklus. Biće to težak put, ali vera u mlade važi ne samo za vozače, već i za mehaničare. Sajns je veoma inteligentan i dobar momak, timski je igrač koji naporno radi, tako da će biti veoma korisno imati njega uz Šarla", dodao je Binoto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve