Nova vest
Auto-moto

Sreda, 11.12.2019.

16:13

"Lekler je pod ugovorom, Hamilton je srećan"

Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da očekuje da će većina vozača ostati u svojim ekipama i u 2021. godini, uprkos spekulacijama koje kruže oko F1.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Will Taylor-Medhurst/Getty Images

Ove sezone bilo je mirno na tržištu vozača, bilo je malo promena u sastavu ekipa.

Mnogi vozači žele da sačekaju i vidi šta će se dogoditi kada stupe na snagu nova pravila, ali Horner veruje da će većina ostati u svojim ekipama.

Na kraju sledeće sezone šestostrukom šampionu Luisu Hamiltonu ističe ugovor sa Mercedesom, kao i ugovor Sebastijana Fetela sa Ferarijem.

"Mislim da nekima od najboljih vozača ističu ugovori krajem sledeće godine. Ali, ako budu imali konkurentno vozilo, zašto bi išta menjali? Zašto bi išli u drugu ekipu? Kada se sve završi, ne bih bio iznenađen da svi ostanu u istim ekipama", rekao je Horner za Motosport.

"Lekler je pod ugovorom u Ferariju. Luis je srećan u svojoj ekipi. Maks (Ferstapen) je srećan u svojoj ekipi", dodao je Horner, preneo je Eurosport.

Horner je rekao da ne veruje da će Verstapen napustiti Red Bul, uprkos navodima medija da holandski vozač želi da pređe u Mercedes kada mu istekne ugovor.

"On je veoma srećan u svom timu. Volimo što je u našoj ekipi. Ovde se veoma dobro uklapa", naveo je Horner. On je, međutim, rekao da će Verstapen ostati samo ako bude video da Red Bul može da mu pruži priliku da se bori za šampionsku titulu.

Pojedini mediji preneli su da je Hamilton nedavno razgovarao sa Ferarijem o angažmanu, kada mu istekne ugovor sa Mercedesom.

Lekler je rekao da bi voleo da bude u timu sa Hamiltonom, a direktor Ferarija Matija Binoto rekao je da ekipu čini srećnim to što će Hamilton 2021. godine biti slobodan.

Spekuliše se i o budućnosti četvorostrukog svetskog prvaka Fetela, za koga se navodi da bi mogao da završi karijeru, iako je on to negirao.

Šestostruki uzastopni šampion Mercedes i Ferari počeće narednu sezonu sa nepromenjenim vozačkim sastavom, kao i Meklaren, Alfa Romeo, Rejsing Point i Has. Takođe i Red Bul ostaje sa Ferstapenom i Aleksandrom Albonom, koji je tokom leta dobio prednost u odnosu na Pjera Gaslija.

Jedina promena u ekipi Toro Roso biće ime i ekipa će postati Alfa Tauri, za koju će voziti Gasli i Danil Kvjat.

Vezano za promene vozača, Nemac Niko Hulkenberg napušta Formulu 1 i na njegovo mesto došao je Esteban Okon, dok će u Vilijamsu Nikolas Latifi zameniti Roberta Kubicu. Naredna sezona Formule 1 počeće u martu trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

1 d

U fokusu

Vidi sve