Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 16.06.2019.

14:00

Botas: Kanada kao poslednja opomena

Valteri Botas želi da ove sezone osvoji šampionsku titulu i smatra da mu je trka u Montrealu poslednja opomena u trci za šampionat sveta u Formuli 1.

Izvor: SN

Autor: SN

Botas: Kanada kao poslednja opomena
Photo by Dan Mullan/Getty Images

Botas je morao da se zadovolji četvrtom pozicijom u nedeljnoj trci za Veliku nagradu Kanade, platio je ceh loših kvalifikacija i 6. startne pozicije, tako da sada Luis Hamilton ima prednost od 29 bodova.

"Ne mogu da priuštim ovakve vikende ukoliko želim da se borim za titulu. Šta je tu je, idemo dalje. Ovo je bila poslednja opomena i moram da pokupim pozitivne stvari iz ove trke i da nastavim borbu", rekao je Valteri Botas.

Botas je bio zaglavljen iza Renoovih vozača u Montrealu i zbog toga je imao problema da se približi vodećoj trojci. Na pravcima je bio veoma brz, osvojio je bod za najbrži krug i shvata da je ključe greške pravio u trećem kvalifikacionom ciklusu.

"Iskreno nisam očekivao da će kvalifikacije biti toliko zahtevne. Osećao sam se dobro u prvom i drugom kvalifikacionom ciklusu. U Q2 sam tačno znao gde mogu da napredujem i kako i zaista sam bio samouveren. Tada sam napravio glupu grešku u Q3 pa sam izgubio nekoliko bodova, što zaista nervira", dodao je Botas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve