Nova vest
Auto-moto

Petak, 23.03.2018.

09:17

Hamilton najbrži na treninzima, Ferstapen ga najbolje pratio

Aktuelni šampion Formule 1 najavio je juriš na još jednu titulu posle najboljih rezultata na prva dva zvanična treninga sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Hamilton najbrži na treninzima, Ferstapen ga najbolje pratio
Foto: Getty images

Britanac je bio najbrži na obe sesije na Melburn Parku, a najbolje su ga pratili Red Bulov Maks Ferstapen u prvom, te timski kolega iz Mercedesa Valteri Botas na drugom treningu.

Ferstapen se istakao kao glavni konkurent Mercedesima jer je na prvom bio odmah iza vozača nemačkog tima.

Prošlogodišnji glavni Hamiltonov konkurent u borbi za titulu, Ferarijev adut Sebastijan Fetel je na oba treninga u petak imao peto vreme, oba puta iza timskog kolege Kimija Raikonena.

Mercedes je pokazao da opet ima verovatno najkompletniji bolid u "cirkusu", ali konkurencija nije mnogo zaostajala, čak ni na nešto sporijoj varijanti guma prvog dana testiranja u Australiji.

U subotu ujutru su na programu treći trening, pa kvalifikacije od 7 časova, dok je trka u nedelju od 7:10h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve