Nova vest
Auto-moto

Utorak, 16.01.2018.

19:45

Kubica se vraća u Formulu 1

Poljski vozač Robert Kubica imenovan je danas za rezervnog vozača Vilijamsa u predstojećoj sezoni Formule jedan.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Kubica se vraća u Formulu 1
Getty Images

Ovaj 33-godišnji Poljak se nije takmičio u Formuli 1 sedam godina, jer je zadobio teške povrede u nesreći na reliju, usled čega ima ograničene pokrete desne ruke.

Vilijams je tako Kubici pružio priliku da u narednoj sezoni učestvuje u razvoju bolida i pojedinim testiranjima i doveo ga u situaciju da se eventualno vrati u šampionat Formule 1.

"Osećam da sam u najboljoj fizičkoj nego ikada pre. Učinjeno je mnogo posla da bih došao do ove situacije. Želim da se zahvalim Vilijamsu na šansi koju su mi ukazali i što su mojim imenovanjem u ekipu pokazali da imaju veru u mene. Uživao sam u poslednjih nekoliko meseci u Formul 1 i radujem se predstojećem radu, kako u fabrici, tako i na stazi. Moj krajnji cilj je da se ponovo takmičim u F1 i ovo je samo jedan važan korak u tom pravcu", rekao je Kubica.

Za Vilijams će u predstojećoj sezoni Formule 1 voziti Kanađanin Lens Strol i Rus Sergej Sirotkin. Nova sezona šampionata Formule 1 počeće 25. marta na stazi Albert Park za Veliku nagradu Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve