Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 26.11.2017.

15:40

Mercedes slavi – trostruka pobeda na kraju sezone!

Valteri Botas, vozač Mercedas, pobedio je na poslednjoj trci sezone Velikoj nagradi Abu Dabija, dok je Luis Hamilton još ranije obezbedio šampionsku titulu.

Izvor: B92

Autor:B92

Mercedes slavi – trostruka pobeda na kraju sezone!
Getty Images

Finac je bio najbrži u kvalfikacijama i kao prvi je startovao na stazi "Jas Marina". Botas je dobro krenuo i do kraja trke je održavao prednost.

Drugi je na cilj stigao Lusi Hamilton, koji se čini da nije forsirao, non-stop je bio blizu svog timskog kolege, ali nije želeo ni da pokuša da ga obiđe.

Odmah iza dvojca iz Mercedesa, završili su vozači Ferarija, Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen. Prvih deset su kompletirali Ferstapen, Huklenberg, Peres, Okon, Alonso i Masa.

Završena je još jedna sezona Formule 1, a šampion je stari Luis Hamilton. Ovo je četvrta titula Britanca u karijeri čime se izjednačio sa Sebastijanom Fetelom. Nemac je završio drugi, treći Botas, dok je četvrti u generalnom plasmanu Kimi Raikonen.

U poretku konstruktora Mercedes je slavio ispred Ferarija, čime su došli do triple u poslednjoj trci sezone: Botas je pobedio na VN Abu Dabija, a osvojili su šampionat u poretku konstruktora i vozača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve