Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 12.11.2017.

18:40

Fetel pobedio, Masa slavio na Interlagosu

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel pobedio je na Velikoj nagradi Brazila u pretposlednjoj trci šampionata Formule 1.

Izvor: AK

Autor: AK

Fetel pobedio, Masa slavio na Interlagosu
Foto: Getty images

Fetel je četvrti trijumf u sezoni ostvario prestigavši Mercedesovog Valterija Botasa već u prvoj krivni na startu trke na Interlagosu.

Treći u Brazilu je bio Fetelov timski kolega Kimi Raikonen, dok je do četvrte pozicije stigao šampion Luis Hamilton, iako je startovao iz boksa zbog udesa u kvalifikacijama.

Ipak, u centru pažnje na kraju trke bio je Felipe Masa koji se drugu godinu u nizu oprostio od F1 u Sao Paulu, a za razliku od 2016. kada je ispao tokom trke, ove godine je prošao kriz cilj kao sedmi.

Njega su u pitstopu dočekali rivali, aplaudirao mu je i pobednik trke Fetel, ali je najveće aplauze Brazilac dobio od vozača Meklarena Fernanda Alonsa.

Petu i šestu poziciju osvojili su vozači Red Bula Maks Ferstapen i Danijel Rikardo, osmi je bio Fernando Alonso, deveti Serhio Peres, a deseti Niko Hilkenberg.

Sezona 2017. završiće se 26. novembra Velikom nagradom Abu Dabija na stazi Jas Marina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve