Nova vest
Auto-moto

Petak, 20.10.2017.

20:30

Hamilton pred trku u SAD: Srećan sam kao dete

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu SAD u Ostinu, u Teksasu.

Izvor: B92

Autor:B92

Hamilton pred trku u SAD: Srećan sam kao dete
Getty images

Hamilton je posle prvog treninga ostvario rezultat od 1:36,355 minuta i bio je za 0,6 sekundi brži od Sebastijana Fetela iz Ferarija. Treći je bio Valteri Botas iz Mercedesa, sa 0,65 sekundi zaostatka za klupskim kolegom. Posle drugog treninga je bio 0,4 sekunde brži od Maksa Ferstapena.

Tada je Fetel imao problema sa bolidom i okrenuo se. Hamilton bi u nedelju mogao da osvoji četvrtu šampionsku titulu ako pobedi, a Fetel se ne plasira među prvih pet, a Britanac pobedi.

"To je jako zabavno, bio je i jedan trenutak na početku kada sam vikao u svoju kacigu. Ne želim da me čujete jer je zvučalo glupavo, ali sam zvučao kao dete", rekao je Hamilton posle treninga.

Britanac je rekao da je to "glupa ideja", pošto ne očekuje da će Ferari imati lošu trku četvrti put uzastopno. Fetel je u poslednje tri trke u Singapuru, Maleziji i Japanu bio loš, a odustao je u dve trke.

Od letnje pauze Hamilton je pobedio u četiri od pet trka.

Kvalifikacije se voze u subotu od 23 časa, a trka za Veliku nagradu SAD je u nedelju od 21 čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve