Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 05.10.2017.

14:06

Hamilton: Prednost? Znamo kako je bilo ranije

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da se "uopšte ne oseća komotno" zbog svoje pozicije u šampionatu Formule 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Hamilton: Prednost? Znamo kako je bilo ranije
Photo by Clive Mason/Getty Images

Hamilton nije siguran uprkos tome što ima 34 boda prednosti nad vozačem Ferarija Sebastijanom Fetelom.

"Nemam iluzije. Možda imam šanse, ali moram da ih iskoristim", rekao je Hamilton.

Hamilton sa prvog mesta u generalnom plasmanu ulazi u trku za Veliku nagradu Japana, koja se vozi u nedelju od 7 časova po srednjeevropskom vremenu. On je u poslednje dve trke osvojio 31 poen više od Fetela.

Britanac je naveo da je Mercedesovo vozilo sjajno, ali da ima još mnogo pitanja vezano za učinak bolida.

"Pročitao sam priče da u nekom smislu zaostajemo. To nije tačno, i dalje vodimo u šampionatu i imao sjajan bolid. U svakoj trci pokušavamo da što više razumemo bolid pošto se stalno pojavljuju kombinacije nekih novih stvari koje nas mogu uhvatiti nespremne. To je uzbudljivo. Bilo bi dosadno da je bolid savršen svakog vikenda, a mi uživamo u izazovu", rekao je on.

Hamilton je dodao da ne može da predvidi kakve će biti predstojeće trke.

"Mislili smo da ćemo biti jači u poslednjoj trci, a bili smo daleko. Međutim, imali smo pol poziciju i osvojeno drugo mesto", dodao je on.

Do kraja šampionata ostalo je pet trka i u igri je 125 bodova.

"Ostalo je mnogo bodova, a prethodnih godina smo videli kako su išle stvari. Klatno može da se pokrene i nadam se da ćemo, ako krene na drugu stranu, imati dovojno snage da ga vratimo tamo gde treba da bude", naveo je trostruki svetski šampion.

Ferari je bio brži od Mercedesa u prethodne dve trke, ali su njegovi bolidi imali mnogo problema. U prvoj krivini tokom trke u Singapuru sudarili su se Fetel i Kimi Raikonen, a Fetel je zbog problema sa motorom prošlonedeljnu trku u Maleziji počeo iz poslednjeg reda, ali je uspeo da zauzme četvrto mesto.

Upitan da li ima šanse da pretekne Hamiltona, Fetel je odgovorio potvrdno.

"Pokušavam da ne procenjujem šanse, mislim da ih imamo, ali moramo da ih iskoristimo. U zaostatku smo i sve zavisi šta će Mercedes uraditi. Moramo da damo sve od sebe i moramo da osvojimo više bodova od njih. Nije važno kako ćemo to da ostvarimo, već samo da to učinimo", rekao je četvorostruki svetski prvak Fetel.

Hamilton je dva puta pobeđivao na stazi Suzuka, a prošle godine zauzeo je drugo mesto iza tadašnjeg kolege Nika Rozberga. Fetel je četvorostruki pobednik trke u Japanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve