Nova vest
Auto-moto

Petak, 29.09.2017.

17:58

Fetel i Ferstapen najbrži, Grožan se slupao

Vozač Red Bula Maks Ferstapen bio je najbrži na prvom treningu uoči trke F1 za VN Malezije, a na drugom treningu je najbrži bio vozač Ferarija Sebastijan Fetel.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Fetel i Ferstapen najbrži, Grožan se slupao
Getty images

Ferstapen je ostvario vreme od 1:48,962 minuta, a vozači su imali problema na stazi Sepang zbog jake kiše. Trening je počeo sa 30 minuta zakašnjenja dok redari nisu makar delimično osušili stazu.

Drugi je bio Danijel Rikardo iz Red Bula sa 0,757 sekundi zaostatka za klupskim kolegom, a treći je bio Fernando Alonso iz Meklarena sa 1,635 sekundi zaostatka.

Dvojac Ferarija Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel zauzeli su četvrto i peto mesto, a šesti i sedmi bili su vozači Mercedesa Luis Hamilton i Valteri Botas.

Na drugom treningu najbrži je bio Fetel rezultatom 1:31,261 minuta, a njegov klupski kolega Raikonen bio je drugi sa 0,604 sekunde zaostatka. Rikardo i Ferstapen bili su treći i četvrti, a iza njih Alonso, Hamilton i Botas.

Drugi trening bio je prekinut na 20 minuta pre kraja pošto je vozač Hasa Roman Grožan u punoj brzini udario u zaštitnu ogradu. On je nepovređen izašao iz bolida koji je odnet sa staze. Kvalifikacije za trku za Veliku nagradu Malezije na programu su u subotu od 11 časova po srednjeevropskom vremenu, a trka se vozi u nedelju od 9 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve