Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 10.08.2017.

13:50

Red Bul: Vazdušni tunel kriv za loše rezultate

Čelnici Red Bula krive testove u vazdušnom tunelu za slabe rezultate u tekućoj sezoni Formule 1.

Izvor: AK

Autor: AK

Red Bul: Vazdušni tunel kriv za loše rezultate
Foto: Getty images

Očekivalo se da austrijski tim bude možda i najjači ove sezone, zbog uvođenja novi pravila za aerodinamiku bolida, ali ipak gleda u leđa Mercedesu i Ferariju.

Red Bul je otkrio da neki delovi ne funkcionišu na stazi na način na koji su funkcionisali tokom simulacije u fabrici, iako je direktor tima Kristijan Horner u junu rekao da su ti problemi rešeni.

"Napravili smo korak unazad, stvari se ne podudaraju sa onim što vidimo na stazi. Pre svega je problem u vazdušnom tunelu, zbog koga smo malo zalutali. rezultati koje smo dobijali u tunelu, koji su bili veoma pouzdani u određenim segmentima, ali se razlikuju od onih na stazi. Veliki problem koji odjednom imamo sa ovim bolidom je da je mnogo širi, mnogo veći, a naš tunel je prilično osetljiv na to. To nas je koštalo oko dva, dva i po meseca. Naravno da smo radili neprestano da nadoknadimo to vreme, ali ni ostali timovi ne stoje u mestu", rekao je Horner.

Posle 11 trka Red Bul je treći u poretku konstruktora sa 184 boda, daleko iza Ferarija (318) i Mercedesa (357). Najviše bodova osvojio je Danijel Rikardo koji je sa 117 četvrti u poretku vozača, a ostvario je jednu pobedu, u Azerbejdžanu.

Sezona u F1 nastavlja se 27. avgusta Velikom nagradom Belgije na legendarnoj stazi Spa-Frankošam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve