Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 16.07.2017.

13:55

Dominantni Hamilton, katastrofa Ferarija!

Luis Hamilton trijumfovao je na Velikoj nagradi Velike Britanije, pošto je od starta do kraja trke dominirao stazom.

Izvor: PT

Autor: PT

Dominantni Hamilton, katastrofa Ferarija!
Getty Images

Ovom pobedom Britanac se izjednačio po broju pobede na Silverstonu, pa sada deli prvo mesto sa pet prvih mesta sa Alanom Prostom i Džimijem Klarkom.

Odmah iza Hamiltona na cilj je stigao Valteri Botas, dok je kao treći završio Kimi Raikonen.

Na kraju trke činilo se da će Raikonen završiti na drugom mestu, Botas na trećem, a Fetel na četvrtom mestu. Ipak, tada je usledila katastrofa za Ferari.

Prvo je stradao prednji desni pneumatik Fincu, a potom je i nastaradala leva guma Fetelu, koji je na kraju završio tek na sedmom mestu. Pored Hamiltona, junak trke je njegov timski kolega Valteri Botas, koji je na kraju uz dosta sreće uspeo da dođe do drugog mesta.

Naime, Botas je startovao sa devetog mesta i odličnom vožnjom je uspeo da dođe do trećeg mesta. Ipak, usled problema Raikonena, Valteri je uspeo da dođe do velikog drugog mesta.

Pored Botasa, jedan od heroja je i Daniel Rikardo, koji je od 19. mesta došao do čak petog na kraju trke.

U generalnom plasmanu Hamilton je sada prišao na samo bod zaostatka, dok je i Valteri Botas smanjio zaostatak za Sebastijanom Fetelom.

Naredna trka vozi se 30. jula na "Hungaroringu" za Veliku nagradu Mađarske.

1' Na startu trke, viđen je odličan start Luis Hamiltona, a ništa lošiji nije bio ni Kimi Raikonen. Ipak, čini se da je mladi Ferstapen imao najbolji start, pošto je uspeo da obiđe Sebastijana Fetela.

Pokušao je vozač Red Bula da obiđe i Finca, ali se iskusni Raikonen odbranio.

3' U trećem krugu na stazu je moralo bezbednosno vozilo usred incidenta u kojem su učestvovali Karlos Sainc i Danil Kvjat.

6' Bezbednosno vozilo se skolonilo, što je iskoristio Valteri Botas da napreduje jednu poziciju, pošto je uspeo da obiđe Esteba Okona. Od starta trke, uspeo je da napreduje tri mesta.

7' Očekivano, Botas još napreduje i u sedmom krugu obilazi Hilkenberga. Kada je reč o prva četiri mesta, Hamilton ima oko tri sekunde prednosti ispred Raikonena, dok Fetel ozbiljno pritiska Maksa Ferstapena.

12' Fetel sve više pritiska Maksa Ferstapena, ali vozač Red Bula za sada odbja napade prvoplasiranog u šampionatu.

15' Opet Fetel, ali sada Nemac pravi grešku, pa se tako udaljava od Holanđanina, što iskorišćava Botas koji se sada uključuje u borbu za treće mesto. Hamilton sve više beži Raikonenu i ima više od četiri sekunde prednosti.

19' Prvoplasirani u generalnom plasmanu odlučio se da ode u boks i da pređe na mege gume i na stazu se vraća na šestoj poziciji.

20' U narednom krugu odlučio se Ferstapen za promenu guma, ali je tim Red Bula pogrešio, pa se Fetel vratio na stazu ispred Holanđanina.

25' Za pit stop odlučio se na sredini trke i Kimi Raikonen, koji je na stazu izašao sa pet sekundi prednosti u odnosu na Sebastijana Fetela. Krug kasnije za boks se odlučio i Luis Hamiton.

26' Mercedes je odradio odličan posao i Britanac se vratio na stazu ispred Valterija Botasa koji još nije otišao u boks.

32' Valteri Botas još nije promenio pneumatike, a zanimljivo Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel ne smanjuju zaostatak u odnosu na Finca.

33' Ipak, Botas je morao do boksa, pa su tako sada na drugom i trećem mestu Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel. Ipak, Finac nije daleko od Fetela i od kraja trke nas očekuje velika borba za treće mesto.

38' Ranije na trci, Fernando Alonso je morao da napusti stazu, zbog problema sa agregatom. Sa druge strane Dani Rikardo napreduje i sada je na sedmom mestu, a startovao je sa 19. mesta.

42' Valteri Botas nastavlja sa odličnom vožnjom i njegov zaostatak za Fetelom je veoma mala. Podsećamo, Botas je startovao sa devete pozicije.

43' Videlo se da će napad uslediti svakog trenutka, posle odličnog manevra Finac je obišao prvoplasiranog u generalnom plasmanu.

50' Da je jedan od najmaleroznijih vozača, Raikonen je to potvrdio još jednom. Vozaču Ferarija stradao je prednji levi pneumatik i trenutno je četvrti.

51' Kakva katastrofa za Ferari. Nemcu je stradala prednja leva guma i sada ga vozači obilaze. Na kraju, Fetel je završio tek na sedmom mestu i Hamilton sada ima samo bod zaostatka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve