Nova vest
Auto-moto

Utorak, 04.07.2017.

15:38

Meklaren sa novom Hondom na Red Bul Ringu

Ekipa Meklarena očekuje veliki korak napred na narednoj trci Formule 1, jer je Honda spremila novu, unapređenu pogonsku jedinicu "Spec 3" za oba bolida.

Izvor: AK

Autor: AK

Meklaren sa novom Hondom na Red Bul Ringu
Foto: Getty images

Meklaren je pre desetak dana osvojio prve bodove ove sezone, Fernando Alonso je bio deveti na Velikoj nagradi Azerbejdžana u Bakuu.

Španac je do bodova došao zahvaljujući velikom broju udesa, odustajanja i prekida, iako je startovao kao poslednji, jer je sedmi put u sezoni menjao motor.

Sada će i on i Stofen Vandorm imati unapređen bolid za Veliku nagradu Austrije na "Red Bul Ringu" u Špilbergu 9. jula.

"Prvi bodovi su popravili samopouzdanje u ekipi, a Fernando je u petak testirao novu jedinicu koja je pokazala napredak u snazi. Nastavili smo sa mapiranjem i skupljanjem podataka, pa ćemo dopremiti "Spec 3" za oba bolida", rekao je direktor Honde za F1 Jusuke Hasegava.

Novi debakl Honde na stazi verovatno će značiti i kraj saradnje sa Meklarenom, iako se očekivalo da ove sezone budu u konkurenciji za titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve