Nova vest
Auto-moto

Sreda, 28.06.2017.

20:00

Pokrenuta istragu protiv Fetela

Međunarodna automobilska federacija (FIA) pokrenula je istragu protiv vozača Ferarija Sebastijana Fetela.

Izvor: SM

Autor: SM

Pokrenuta istragu protiv Fetela
(Foto: Getty images)

FIA je pokrenula istragu nakon što se on namerno sudario sa Luisom Hamiltonom iz Mercedesa tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Fetel je tokom trke u Bakuu prošle nedelje namerno udario Hamiltona u vreme kada se bezbednosno vozilo nalazilo na stazi, što je zabranjeno.

Nemac je tokom trke kažnjen sa deset sekundi, a FIA je danas pokrenula istragu i odlučiće da li će dodatno kazniti četvorostrukog svetskog prvaka.

"Posle incidenta na Velikoj nagradi Azerbejdžana, kada je Sebastijan Fetel bio umešan u sudar sa Luisom Hamiltonom, FIA će dodatno ispitati uzroke incidenta kako bi procenila da li je potrebna dodatna kazna. Obaveštenje o ishodu istrage biće objavljeno pre trke u Austriji (9. jul)", navodi se u saopštenju FIA.

Fetel je posle trke optužio Hamiltona da je namerno kočio i testirao kočnice. Međutim, prema podacima iz Hamiltonovog bolida, utvrđeno je da se Hamilton nije ponašao neuobičajeno. Fetel je trku završio na četvrtom mestu a Hamilton na petom.

FIA je prošlog oktobra upozorila Fetela na ponašanje, nakon što je Nemac tokom trke u oštroj raspravi putem radija opsovao direktora trka FIA Čarlija Vajtinga.

U generalnom plasmanu vozača u šampionatu Formule 1 Fetel je prvi sa 14 bodova prednosti nad Hamiltonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve