Nova vest
Auto-moto

Utorak, 27.06.2017.

12:25

Alonso: Baku bilo mesto za pobedu Meklarena

Vozač Meklarena Fernando Alonso smatra da je njegov tim propustio idalnu šansu da pobedi, u Bakuu ali je ipak zadovoljan i prvim bodovima u sezoni.

Izvor: AK

Autor: AK

Alonso: Baku bilo mesto za pobedu Meklarena
Foto: Getty images

Španac je osmu trku sezone završio na osmoj poziciji i doneo prva dva boda Meklarenu, iako je zbog sedme promene Hondinog motora u sezoni krenuo sa začelja Velike nagrade Azerbejdžana u nedelju.

"Trka je bila takva da smo je u nekim drugim okolnostima mogli osvojili ili doći bar do podijuma. Bio sam uz Rikarda kada je prvi put izašao "sejfti kar", Hamilton je izgubio vođstvo, Fetel dobio kaznu, dve Fors Indije ispale, Raikonen se povukao, pa si automatski na prve dve-tri pozicije. Trebalo je da se borimo za pobedu, ali nažalost nismo u takvoj poziciji. Ali i osvajanje dva boda u Bakuu je nešto za šta nismo mislili da je moguće. Nismo očekivali prve bodove u sezoni ovde, pa su dobrodošli", rekao je Alonso.

Naredna trka Formule 1 vozi se 9. jula na Red Bul Ringu za Veliku nagradu Austrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve