Nova vest
Auto-moto

Utorak, 20.06.2017.

15:39

Volf: Rozberg zloban; Niko: Dobio sam svoju bitku

Niko Rozberg odbacio je tvrdnje direktora Mercedesa Totoa Volfa da je on bio krivac i "zloban" kada se njegov odnos sa m kolegom Luisom Hamiltonom pogoršavao.

Izvor: B92

Autor:B92

Volf: Rozberg zloban; Niko: Dobio sam svoju bitku
Foto: Getty images

Rozberg je prošle sezone posle velike borbe sa Hamiltonom osvojio šampionsku titulu.

Njih dvojica su se tokom polednje tri sezone često sukobljavali, na stazi i van nje. Rozberg je nekoliko dana posle završetka prošle sezone objavio da je završio karijeru.

Rozberg i Hamilton su prijatelji iz detinjstva, ali su pokvarili odnos posle žestokih borbi za titulu. Britanski mediji naveli su da je Hamilton zapretio da će napustiti Mercedes samo dva dana pošto su se on i Rozberg sudarili na trci u Španiji, u maju.

Upitan ko je bio glavni razlog takve situacije medju vozačima, Volf je za Dejli Mejl odgovorio: "Onaj ko više nije u timu. Onaj zlobni. Niko je pokušavao da koristi sva oružja. To su bile psihološke igre koje je igrao kako bi destabilizovao protivnika".

"Svake godine je bilo nešto što je imalo veliki uticaj na njihov odnos. Kada ste na visokom nivou kao sportista, sigurno je da ste osetljivi. Obojica su, i to je na njih uticalo",
dodao je Volf.

Rozberg je odbacio Volfove tvrdnje.

"To poglavlje je za mene zatvoreno. Smešno je jer to ne utiče na mene. Ja sam dobio svoju bitku. Nadam se da ćemo jednog dana moći zajedno da se smejemo svemu tome", rekao je Rozberg.

Rozberga je u timu zamenio Valteri Botas, britanski mediji navode da je u Mercedesu sada "mirnija i prijateljskija" atmosfera, a sam Hamilton je rekao da mu je Finac bolji kolega od Nemca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve