Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 26.02.2017.

13:52

Red Bul – 13 je za neke (ne)srećan broj

Jedan od timova od kojih se očekuje da bude glavni konkurent Mercedesu u 2017. je Red Bul, a austrijska ekipa predstavila je novi bolid RB13.

Izvor: AK

Autor: AK

Red Bul – 13 je za neke (ne)srećan broj
Foto: YouTube screenshot

Drugoplasirani u poretku konstruktora prošle sezone nadaju se da će Danijel Rikardo i Maks Ferstapen ove biti konkurentiji u borbi za titulu.

U prilog Red Bulu ove godine je promena određenih pravila, pre svaga po pitanju aerodinamike, što je najveći adut ovog tima.

Austrijanci nisu sujeverni, pa nisu preskočili broj 13, što je često nepisano pravilo u F1.

Red Bul bi u 2017. trebalo da bude znatno brži nego prošle godine, a koliko će RB13 biti uspešan pokazaće već prvi testovi koji počinju u ponedeljak na Katalunji.

Rikardo i Ferstapen su jedini vozači koji su ostvarili pobede u prošlogodišnjem šampionatu pored Mercedesovih pilota. U generalnom poretku bili su treći, odnosno peti.

Nova sezona F1 počinje 26. marta u Melburnu trkom za Veliku nagradu Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve