Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 23.01.2017.

21:10

Berni Eklston dobio otkaz u F1!

Posle 40 godina na čelu Formule 1 Berni Eklston napušta čelo "najbržeg cirkusa".

Izvor: AK

Autor: AK

Berni Eklston dobio otkaz u F1!
Foto: Getty images

Kako prenose francuski mediji, Eklstona su sa mesta predstadnika skinuli novi vlasnici "Liberti medija", a zamenio ga je Amerikanac Čejs Keri.

"Smenjen sam danas. Odlazim, zvanično je. Više nisam u kompaniji", potvrdio je Eklston koji će ostati u takmičenju kao "počasni" predsednik.

Britanski milijarder Eklston je od Formule 1 napravio najspektakularniji automobilistički šou čiji je godišnji profit oko dve milijarde dolara.
Međutim, njegov odlazak ne predstavlja veliko iznenađenje jer se o tome spekuliše već mesecima.

Videćemo da li će novi vlasnici uspeti da vrate sjaj F1 jer je brojnim pravilima koje je uglavnom uvodio Eklston poslednjih godina izgubila atraktivnost, pa time i mnogobrojnu publiku.

Kompanija Liberti medija kupila je prošle godine F1 od kompanije "CVC partners" za šest milijardi funti. Dogovor se sastoji iz dva dela.

Prva tranša odnosi se na na nabavku 18,7 odsto udela F1, a ostatak od 81,3% Liberti medija će steći uz odobrenje nekih regulatora, kao i Međunarodne automobilske federacije (FIA).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve