Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 19.01.2017.

13:55

Volf: Hamilton podržao dolazak Botasa

Prvi vozač ekipe Mercedesa dao je podršku timu prilikom dovođenja Valterija Botasa kao naslednika Nika Rozberga, rekao je direktor tima Toto Volf.

Izvor: AK

Autor: AK

Volf: Hamilton podržao dolazak Botasa
Foto: Getty images

Rozberg se neočekivano penzionisao pet dana po osvajanju prve šampionske titule u Formuli 1, a Botas stiže iz Vilijamsa.

"Luis je rekao da je Valteri odličan momak, jedan od onih s kojima se odlično slaže u F1, i misli da je dobar izbor. Mislim da će dobro sarađivati, to je nov odnos u kojem nema animoziteta", rekao je Volf.

Marcedes je prošle sezone imao dosta problema zbog tenzija između Rozberga i Hamiltona, koji su čak jedan drugog izbacili sa trke u Katalunji.

"Biće teških trenutaka, ali mislim da njihove ličnosti odgovaraju ekipi i da će biti lakše kontrolisati to nego ranije. Ali možda grešim", dodao je direktor Mercedesa.

Botas je sa Mercedesom potpisao na godinu dana uz opciju produžetka saradnje, a Volf kaže da je razlog za to što na kraju sezone ističu ugovori mnogim vozačima, među kojima su Sebastijan Fetel i Fernando Alonso, koji se pominjao kao potencijalna zamena za Rozberga.

"Ne bismo izabrali Valterija da ne verujemo da je dovoljno dobar za tim. Tržište je vrlo dinamično u ovom trenutku, sledeće godine će biti dosta opcija, neki mladi vozači, Sebastijan, Fernando, Alonso, mnogi drugi. Ali verujemo da on poseduje kvalitet da ostane dugo godina u timu, videćemo kako sezona bude tekla", zaključio je Volf.

Nova sezona Formule 1 počinje trkom za Veliku nagradu Australije, 26. marta u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve