Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 19.12.2016.

21:11

Masa šalje Botasa u Mercedes?

Finac Velteri Botas ipak bi mogao da karijeru nastavi u bolidu Mercedesa, iako je Vilijams odbio prvu pobedu najboljeg tima Formule 1.

Izvor: AK

Autor: AK

Masa šalje Botasa u Mercedes?
Foto: Getty images

To se može indirektno zaključiti nakon navoda da će Brazilac Felipe Masa ekspresno okončati svoju penziju i vratiti u bolid Vilijamsa sledeće sezone.

Mercedes je Vilijamsu za Botasa ponudio jeftiniju isporuku motora i mladog Paskala Verlajna, ali je to odbijeno jer će već imati jednog tinejdžera u svojoj ekipi 17-godišnjeg Lensa Strola.

Međutim, sa Masom u igri Vilijams ima iskusnog vozača uz talentovanog Kanađanin, što znači da bi 27-godišnji Botas mogao da zameni šampiona Nika Rozberga u Mercedesu.

Masa se protekle sezone povukao iz F1, imao je vrlo emotivan oproštaj i od svojih navijača na Interlagosu krajem godine, ali je ponuda Vilijamsa izgleda bila previše dobra da ju je odbio 35-godišnji vozač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve