Nova vest
Auto-moto

Petak, 28.10.2016.

18:45

Meksiko: Ferari opasno preti Mercedesima

Luis Hamilton bio je najbrži na prvom, a Sebastijan Fetel na drugom zvaničnom treningu za Veliku nagradu Meksika.

Izvor: AK

Autor: AK

Meksiko: Ferari opasno preti Mercedesima
Foto: Getty images

Po veoma hladnom vremenu od svega desetak stepeni celzijusa na stazi Ermanos Rodriges Britanac je posle 34 izvezena kruga bio najbolji sa vremenom 1:20,914 minuta.

Ipak, nije tako lako stigao do "pobede", jer su mu odmah "za petama" bili rivali iz Ferarija Sebastijan Fetel sa 0,079 sekundi zaostatka i Kimi Raikonen sa +0,158s.

Rozberg je imao tek sedmo vreme na 2.200 metara nadmorske visine sa 0,759 sekundi zaostatka. Brži i od njega bili su Valteri Bostas u Vilijamsu te obe Fors Indije, domaći adut Serhio Peres te zemljak Niko Hilkenberg.

Već na drugom treningu u prvi plan je izbio Ferari, a Fetel je bio brži od Hamiltona za 0,004 sekundi, uz 47 izvezena kruga. Rozberg se pravio i ostvario treće vreme, četvrti je bio Raikonen, a među deset najbržih još Rikardo, Hilkenberg, Ferstapen, Botas, Sajnc i Alonso.

Trka u Meksiku mogla bi da reši sezonu jer ukoliko Rozberg trijumfuje u nedelju, a Hamilton odustane ili bude slabije plasiran od desete pozicije, odnosno ne osvoji nijedan bod, Nemac bi osvojio prvu titulu u karijeri.

Na prvom zvaničnom treningu neke ekipe su testirale sistem zaštite vozača popularni "preol" (halo), a viđen je na bolidima Felipea Mase, Paskala Verlajna, Serhija Peresa i Kevina Magnusena u uvodnim krugovima.

U subotu uveče su kvalifikacije, a trka za VN Meksika je u nedelju od 20 časova

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve