Nova vest
Auto-moto

Petak, 26.08.2016.

14:05

Hamilton kreće sa začelja

Lider Formule 1 Luis Hamilton kažnjen je sa 15 mesta slabijim startnim mestom na Velikoj nagradi Belgije od pozicije koju izbori u kvalifikacijama.

Izvor: AK

Autor: AK

Hamilton kreće sa začelja
Foto: Getty images

Hamiltonovi inženjeri su izmenjali više delova nego što je dozvoljeno pripisima FIA za ovu sezonu.

Međutim, očekuje se i dodatna kazna jer će dvostruki šampion već garantovanu kaznu iskoristiti i na drugom treningu na Spa-Frankošam upotrebiti novi motor u svom Mercedesu.

To znači da će Britanac skoro sigurno u nedelju startovati sa poslednjeg mesta, na 13. trci sezone, prvoj posle skoro mesec dana pauze.

Hamilton, koji u generalnom poretku ima 19 bodova više od timskog kolege Nika Rozberga, ima 49 pobeda u karijeri, a ni na jednoj od trihtrka nije startovao trku sa slabijeg mesta od šeste pozicije, što se dogodilo na Silverstonu u julu 2014. godine.

Ove godine je u Bahreinu krenuo kao 22, a završio kao sedmi, pre dve godine je u Mađarskoj startovao iz boksa i stigao do trećeg mesta na postolju, dok je 2012. u Španiji sa 24. pozicije došao do osme.

Iz Mercedesa su potvrdili da je i Niko Rozberg imao dosta promena delova, ali on još nije došao dotle da rizikuje kaznu u poretku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve