Nova vest
Auto-moto

Utorak, 31.05.2016.

11:02

Šta bi Alonso tek radio u Mercedesu?

Fernando Alonso bio je jedna od junaka poslednje trke Formule 1, a sve je očarao svojom taktikom u 32. krugu.

Izvor: AK

Autor: AK

Šta bi Alonso tek radio u Mercedesu?
Foto: Getty Images

Kada su svi vozači sumanuto nagrnuli u pit-stop kako bi stavili gume za mokro zamenili onim za suvo, Španac je ostao na stazi.

"Daj mi još jedan krug i dolazim", rekao je Alonso svom timu, odlučivši da rizikuje još jedan krug sa "pogrešnim" gumama kako bi napredovao koju poziciju.

Kada se posle eventualne zamene guma vratio na stazu, našao se ispred Nika Rozberga, Nika Hilkenberga i Karlosa Sajnsa mlađeg.

"Niko je imao problema sa motorom pa se mučio da zadrži poziciju, a ja sam imao i sreće da 45 krugova branim peto mesto koje je daleko ispred potencijala bolida. Hilkenberg je vršio pritisak, to je bio mnogo komplikovanije", rekao je Alonso.

Ispred njega su tada bili Sebastijan Fetel u Ferariju i Serhio Peres u Fors Indiji, koji su ipak bili nedostižni za Meklaren ispred koga je još dosta posla.

"Idemo u pravom smeru, dobro napredujemo, daleko smo od cilja, borbe za pobede i podijume, ali sam zadovoljan kako se stvari kreću", rekao je Alonso.

Peto mesto u Monaku je najbolji rezultat za Meklaren u sezoni, pa se u Kanadi za desetak dana očekuje dodatni napredak.

"Idemo uz neka poboljšanja u Montreal, pre svega u vezi sa motorom (Honda). Ako iskoristimo neke nove delove bolid bi mogao da bude mnogo lakši", istakao je Španac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve