Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 30.05.2016.

09:15

Hamilton: Hvala Rozbergu što je bio džentlmen

Vozač Mercedesa Luis Hamilton zahvalio se timskom kolegi Niku Rozbergu zbog džentlmenskog poteza na Velikoj nagradi Monaka.

Izvor: AK

Autor: AK

Hamilton: Hvala Rozbergu što je bio džentlmen
Foto: Getty Images

Nemac se mučio na ulicama Monte Karla, pa je uz sugestiju tima propustio Britanca u 18. krugu, nakon čega je Hamilton stigao i do prve pobede u 2016. godini.

"Znao sam da sam mnogo brži od njega, pretpostavio sam da ima probleme. Znao sam da nijedan od nas ne bi pobedio da sam ostao iza. Hvala mu što je bio džentlmen", rekao je Hamilton.

U Mercedesu postoji timski dogovor između vozača da ako jedan od njih nema dobar tempo i dovoljnu brzinu te utiče na šansu ovog drugog da pobedi, mora da ga propusti.

"Bila je bolna, ali laka odluka. Nisam bio sposoban da se borim za pobedu. Upozorili su me na tempo, pa je bilo logično i potpuno razumljivo da se sklonim", rekao je Rozberg.

Tako je dve nedelje nakon što je izbacio i sebe i Rozberga sa trke u Španiji, Hamilton smanjio zaostatak za timskim kolegom sa 43 na samo 24 boda posle šest trka F1.

"Nisam očekivao ovakvu bodovnu promenu, ali poslednjih pet trka je pokazalo da je sve moguće. Svestan sam svojih grešaka, i dalje ih pravim, moram da se saberem", rekao je Hamilton.

Britanac je imao i dosta sreće u Kneževini, do prvog mesta je stigao nakon velike greške Red Bula prilikom pit-stopa tada lidera trke Danijela Rikarda.

"Vozio je fenomenalno tokom celog vikenda. On je jedan od najboljih vozača sa kojima sam se borio. Bio je neveovatno blizu, posebno kada se trka nastavljala posle prekida. Radujem se novim borbama sa njiml. Trebalo bi da bude ponosan na to kako je vozio", pohvalio je šampion rivala.

Sledeća trka F1 na programu je 12. juna u Montrealu za Veliku nagradu Kanade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

1 d

U fokusu

Vidi sve