Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 29.05.2016.

10:58

Rozberg: Rikardo me iznenadio

Lider šampionata Formule 1 Niko Rozberg iznenađen je pol pozicijom koju je u Monaku osvojio Danijel Rikardo.

Izvor: AK

Autor: AK

Rozberg: Rikardo me iznenadio
Foto: Getty Images

Australijanac je stigao do prvog pola u karijeri, te doneo Red Bulu prvi od 2013. godine, sa fantastičnim krugom od 1:13,622 minuta.

Rozberg će kao i u Španiji pre dve nedelje startovati kao drugi, jer je zaostao 0,15 sekundi za Rikardom.

"Iznenadilo me njegovo vreme u prvom delu trećeg kruga kvalifikacija, mislio sam da je moj krug bio veoma dobar. Imao je tri desetinke prednosti posle prvog izlaska na stazu, ali mislim da mi nije oteo pol poziciju, pošto ona nijednog trenutka nije bila moja. Bio je brz, zaslužio je prvo mesto", rekao je Rozberg.

Iako je Mercedes i dalje dominantan u F1, konkurencija sve više preti, posebno Red Bul.

"Uradili su odličan posao na poslednjim trkama, napredovali su i sada su zahvaljujući motoru napravili veliki korak napred. Definitivno su nam konkurenti, Ferari takođe, ali je Monako jedinstvena staza i ne bi trebalo prerano donositi bilo kakve zaključke", dodao je Nemac.

Austrijski tim je rivale nadmudrio izborom pneumatika, Rikardo će u nedelju od 14 časova voziti na supermekim, dok su ostali na ultramekim.

"Plan je bio da prvi krug vozim na ultramekim pneumaticima i postignem dovoljno dobar krug. Imali smo vreme na svojoj strani, pa sam probao i supermeke, što nam je donelo više opcija za trku. Mislim da ne postoji velika razlika između smesa po pitanju rezultata, ali bi supermeke trebalo da potraju duže. Najvažnije je što možemo komotnije da dišemo i to će nam dati veću slobodu", rekao je Rikardo.

Velika nagrada Monaka, šesta trka ovogodišnjeg šampionata Formule 1 vozi se od 14 časova na ulicama Monte Karla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve