Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 31.03.2016.

20:14

Alonso: Bio sam spreman da stisnem zube

Fernando Alonso razočaran je što mu lekari nisu dozvolili da učestvuje na Velikoj nagradi Bahreina.

Izvor: AK

Autor: AK

Alonso: Bio sam spreman da stisnem zube
Getty Images

Alonso je doživeo težak udes na otvaranju sezone u Australiji pre dve nedelje, u kojem je njegov bolid potpuno smrskan, a on je poredio grudni koš.

Španac je pre dolaska na stazu „Sakir“ rekao da je spreman da vozi, međutim, lekari mu nisu dali zeleno svetlo.

"Pomalo sam razočaran. Želeli smo tu trku, mi smo konkurentni vozači i volimo takmičenje, volimo ovaj sport. Kada dođete ovde i ne smete ni da pokušate, to je zaista tužno. Međutim, razumem i poštujem odluku. Pokušavao sam do poslednjeg trenutka, želeo sam da probam da vozim bar na treningu. Ovo su bili bolni dani i uprkos tome, bio sam spreman da stisnem zube i probam da se trkam. U krajnjem slučaju, bolom može da se upravlja ukoliko ne mislite mnnogo na njega, a i radi adrenalin dok vozimo", rekao je Alonso.

Meklaren je za Alonsa spremio novu šansiju i motor za trku u Bahreinu, zbog štete koja je načinjena njegovom prvom bolidu u udesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve