Nova vest
Auto-moto

Subota, 06.02.2016.

13:57

Reno Maldonadu: Bilo je zabavno, nedostajaćeš nam

Ekipa Renoa emotivno se oprostila od Pastora Maldonada, samo nekoliko dana pošto je Venecuelancu praktično uručen otkaz.

Izvor: JT

Autor: JT

Reno Maldonadu: Bilo je zabavno, nedostajaćeš nam
Getty Images

Reno je po završetku prošle sezone kupio većinski deo Lotusa i vratio se kao konstruktor u šampionat, a verovalo se da će Maldonado ostati u timu.

Venecuelanac je imao veliku podršku kompanija iz rodne zemlje, od kojih je dobio nekoliko desetina miliona dolara. Veruje se da su sponzori upravo krivi za to što je Maldonado izgubio mesto, pošto je naftna kompanija PDVSA imala sukob sa Renoom oko isplata, pa je odlučila da raskine ugovor.

Posle dve godine lojalne službe, želeli bismo da se srdačno oprostimo i zahvalimo Pastoru Maldonadu. Iako su o njegovim izdanjima na stazi diskutovali mnogi navijači i komentatori, mi smo uživali radeći sa pametnim, prijateljskim i zabavnim momkom koji se fantastično slagao sa svima u timu i neumorno je išao do samih granica da bi izvukao maksimum iz svog bolida. Hvala ti za dve godine zabave, Pastore. Nedostajaćeš nam“, poručio je Reno Maldonadu.

Maldonada je u timu zamenio Kevin Magnusen, kojem će timski kolega u ovogodišnjem šampionatu, koji startuje 13. marta u Australiji, biti ruki Džolion Palmer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve