Nova vest
Auto-moto

Subota, 28.11.2015.

14:13

Denis: Alonso možda uzme godinu dana odmora

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso mogao bi da propusti narednu sezonu Formule 1, tvrdi prvi čovek Meklarena Ron Denis.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Alonso ima ugovor sa britanskim timom do kraja 2017. godine, ali je Meklaren imao velike probleme u svojoj prvoj sezoni nove ere sa Hondom.

Upitan da li postoji mogućnost da Alonso ne vozi naredne godine ako bolid i dalje bude nekonkurentan, Denis je rekao:

Definitivno će završiti svoju karijeru u Meklarenu. Otvoreno razmišljam o svemu, a postoje neke ideje koje trenutno imamo na umu, a među njima je i godinu dana odmora”.

Alonso je posle kvalifikacija u Abu Dabiju demantovao Denisove reči, ali je prvi čovek Meklarena svakako rekao da će odluka biti doneta tek kada se vidi potencijal bolida za narednu sezonu.

Španac je, inače. posle Velike nagrade Japana u septembru rekao da ne zna da li će voziti za Meklaren naredne godine. Kasnije tokom istog dana je napisao seriju poruka na Tviteru u kojima je istakao svoju posvećenost Meklarenu.

Niko ne bi trebalo da sumnja da ću biti tri godine u Meklarenu i da ću karijeru završiti u ovom timu, nadam se pošto osvojim sve”, napisao je Alonso tada.

Uprkos tome, sumnje oko toga da li je Alonso spreman da se još jednu sezonu bori pri začelju. Zbog toga su se pojavile informacije da ukoliko Honda i dalje ne bude konkurentna, Alonso bi mogao da preskoči narednu sezonu i vrati se u Meklaren da odradi još dve, pre nego što se povuče. Sve će zavisiti od zimskih testiranja, tokom kojih će se videti kakav potencijal ima bolid Meklarena sa Hondinim motorom.

Pred poslednju trku sezone, Veliku nagradu Abu Dabija koja se vozi u nedelju, Alonso drži 16. mesto u generalnom plasmanu sa samo 11 bodova, pošto je među najboljom desetoricom bio samo dva puta na 18 trka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d