Nova vest
Auto-moto

Utorak, 13.10.2015.

17:46

Rozberg neće pomoći Hamiltonu

Niko Rozberg nema nameru da pomogne timskom kolegi Luisu Hamiltonu da odbrani titulu šampiona Formule 1 na sledećoj trci.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Britancu je potrebno da pobedi na Velikoj nagradi Amerike u Ostinu, a da Sebastijan Fetel bude najviše treći.

"Iskreno, briga me. Ali mislim da mu neće biti potrebna moja pomoć. Pokušaću samo da uživam u poslednje četiri trke i pobedim koliko god puta je moguće", rekao je Rozberg.

Hamilton ima 15 pobeda iz 19 trka, a u poslednje četiri ulazi sa 66 bodova više od Fetela.

"Poznajem Nika od svoje četvrte godine, prošli smo kroz mnogo uspona i padova, ali uvek je bio dobar kolega. Način na koji se ponašao u timu je sjajan. Imao je sjajnu sezonu, bio je mnogo konstantniji nego prošle godine, pa je bila teška borba", rekao je Hamilton.

Rozberg je dugo parirao Britancu u borbi za titulu, ali je razočarao u poslednjih nekoliko trka, uključujući i odustajanje u Sočiju proteklog vikenda gde je startovao sa pol pozicije.

Trenutno je treći u generalnom plasmanu sa 73 boda manje od Hamiltona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve