Nova vest
Auto-moto

Subota, 10.10.2015.

12:24

Sains u bolnici posle teškog udesa u Sočiju

Vozač ekipe Toro Roso Karlos Sains doživeo je težak udes tokom poslednjeg treninga pred Veliku nagradu Rusije i helikopterom je prebačen u bolnicu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Sains je svestan posle udesa, ali je prebačen na detaljne preglede zbog ozbiljnosti udesa koji je doživeo.

Udes se desio 20 minuta pre kraja trećeg treninga u Sočiju, koji potom nije nastavljen.

Snimci nesreće pokazuju da je Sains izgubio kontrolu nad svojim bolidom kada je prilazio krivini 13, zbog čega je udario u zid sa leve strane staze. Mladi Španac nije mogao da zaustavi bolid, zbog čega je on pri velikoj brzini nastavio dalje i udario je pravo u zaštitnu ogradu, ispod koje je na kraju završio.

Redarima i lekarskoj ekipi, koji su brzo stigli na mesto nesreće, bilo je potrebno skoro 20 minuta da izvuku Sainsa iz bolida. Španac je bio svestan i pokazao je da je dobro dok je čekao da bude prebačen u medicinski centar na stazi, a potom u obližnju bolnicu.

Koliko ja imam informacije, Karlos je svestan. Lekari ga sada pregledaju i uskoro bi trebalo da dobijemo informacije da li je dobro”, rekao je šef italijanske ekipe Franc Tost, koji je dodao da je rano znati šta je uzrok udesa.

Kvalifikacije za Veliku nagradu Rusije, 15. trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1, voze se od 14 časova, a trka je na programu u nedelju od 13 časova po našem vremenu.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve