Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 08.10.2015.

08:59

Formula 1 dobija nove vlasnike do kraja godine

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston otkrio je da bi šampionat trebalo da dobije nove vlasnike do kraja ove godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Eklston je istakao da u ovom trenutku postoje tri ozbiljna kupca koji žele da kupe većinsko vlasništvo Formule 1.

U ovom trenutku, kompanija CVC Kapital Partners ima najveći udeo u Formuli 1, od 35,5 odsto, Eklston poseduje 5,3 odsto akcija, a fond koji je namenjen njegovoj deci 8,5 odsto.

Udeo u šampionatu ima još nekoliko deoničara, a Eklston je u sredu objavio da će veliki broj akcija biti slobodan za sve one koji žele da ih kupe vrlo brzo.

Naši deoničari su u ovom trenutku u takvoj poziciji da žele da se reše dela ili svih svojih deonica u najkraćem mogućem roku. Oni imaju takav plan. Postoji interesovanje i rekao bih da postoje tri ozbiljna kupca i bio bih iznenađen ukoliko prodaja ne bi bila obavljena uskoro“, naglasio je Eklston.

Kada je upitan za rok do kada bi prodaja akcija trebalo da bude obavljena, Eklston je odgovorio:

Do kraja ove godine“.

U junu ove godine pojavile su se informacije da vlasnici NFL tima Majami Dolfinsa žele da kupe deonice kompanije CVC u Formuli 1. Prošle godine se američki milijarder Džon Maloun takođe pominjao kao potencijalni kupac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve