Nova vest
Auto-moto

Subota, 19.09.2015.

10:08

Red Bul ostaje u Formuli 1 uz pomoć Ferarija?

Vlasnik Red Bula Ditrih Matešić rekao je da bi prihvatio da ostavi svoje timove u Formuli 1 ako dobiju Ferarijeve motore za narednih nekoliko godina.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Dugoročno, austrijski tim trenutno traži način da se poveže sa nekim proizvođačem, a u ovom trenutku je saradnja sa Folksvagenom, odnosno Audijem, najizglednija, međutim, tek od 2018. godine.

Kratkoročno, Ferarijevi motori bi timu dali šansu da ponovo bude konkurentan, pošto je dogovoren raskid saradnje sa Renoom godinu dana pre isteka ugovora. Red Bul je više puta ove sezone istakao nezadovoljstvo motorima francuskog proizvođača, a pošto Mercedes ne želi da uđe u saradnju sa Red Bulom, iz straha kakve bi to posledice imalo na njegov tim, Ferari je jedina opcija.

Ferari bi bio prihvatljiva opcija za naredne dve-tri godine”, rekao je Matešić, koji je naglasio da su rani razgovori sa Ferarijem bili pozitivni, ali da dogovor još nije postignut.

Upitan koliko bi Red Bul mogao da bude konkurentan sa Ferarijevim motorima, Matešić je odgovorio.

Ako Ferari kao fabrički tim, sa Sebastijanom Fetelom ne može da osvoji titulu, onda to tek ne bi bilo moguće za nekoga kome su samo dobavljači. Ali, možemo da dođemo do prva tri startna reda i odatle na podijum”.

Međutim, ukoliko ne bude postignut dogovor sa Ferarijem, budućnost Red Bula u Formuli 1 nije zagarantovana, što je i Matešić potvrdio. Međutim, on je sve zaposlene u Red Bulu i Toro Roso rekao da će u tom slučaju moći da nađu posao u nekom drugom delu njegovog ‘carstva’.

Ukoliko napustimo Formulu 1, naši zaposleni neće ostati bez posla. Naći ćemo im druga zaduženja”, naglasio je Matešić.

U Red Bulu trenutno radi 800 ljudi, a u Toro Rosu 300.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se ovog vikenda Velikom nagradom Singapura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve