Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 24.05.2015.

18:31

Grid momci umesto devojaka u Monaku

Zanimljiva scena viđena je pre starta za Veliku nagradu Monaka, kada su umesto devojaka brojeve vozača na startnom poretku držali momci.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Gero Breloer

Poslednjih meseci mnogo se pričalo o tome da bi ’grid’ devojke trebalo ukinuti, a tradicija je prekinuta na ulicama Monte Karla.

Mnogi smatraju da je angažovanje devojaka da stoje uz bolide na startu zastarela tradicija i da šteti reputaciji Formule 1 kao porodičnog sporta.

Iznenađujuće, na društvenim mrežama je pozdravljeno angažovanje muškaraca za tu ulogu, a za sada nema informacija zbog čega je odlučeno da se baš u Monaku odustane od ustaljene prakse.

Ipak, to je korak u pravom smeru, gde će biti potpuno normalno da se vidi i muško i žensko osoblje timova uz vozače na startu.

Na trci za Veliku nagradu Monaka trijumfovao je vozač Mercedesa Niko Rozberg posle kontroverznog finiša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve